Hlavní obsah

Akcie Erste Bank nad 1500 Kč

Právo, Bedřich Choděra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr středeční seance na pražské burze byl na rozdíl od předchozího dne úspěšný. Signály z vyspělých trhů podnítily zájem investorů o nákupy. Nejvíce se obchodovalo s akciemi ČEZ, které se chystají také na varšavskou burzu. Ty zpevnily o 1,77 procenta na 826,80 Kč. Větší objemy obchodů zaznamenala také Erste Bank s přírůstkem 1,97 procenta na 1501 Kč, což je nový rekord emise. Index PX vzrostl o 1,53 procenta na 1514,6 bodu.

Článek

Oslabující koruna k dolaru pomohla rychleji navýšit kurz akcií CME (CETV) o 4,38 procenta na 1667 Kč, aby se tak srovnal s rychlým růstem mateřského trhu Nasdaq. Dařilo se cenným papírům Philip Morris, které vystoupaly o 1,95 procenta na 10 924 Kč. Unipetrol přidal jedno procento na 202,40 Kč a Zentiva 0,77 procenta na 1317 Kč.

Burzovní komora schválila rozšíření obchodování i o warranty. Šéf burzy Petr Koblic doufá, že se i u nás najde v dohledné době emitent, který bude mít o vydání takového produktu zájem.

Také evropské akcie posílily. V jeho čele byly důlní firmy, Rio Tinto zpevnilo o 2,8 procenta po předpovědích, že do konce tohoto roku se ještě zvýší poptávka po kovech. Americké akciové trhy otevřely ve středu novým rekordem, když index newyorské burzy Dow Jones poprvé v historii překonal hranici 12 000 bodů. Trhy tak reagovaly na pozitivní makroekonomická data a dobré výsledky společností Intel a IBM.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám