Hlavní obsah

Lidé kvůli MS ve fotbale prosázeli rekordních 1,5 mld. Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lidé prosázeli při letošním mistrovství světa ve fotbale rekurdní sumu, sázkové společnosti přijaly sázky za více než 1,5 miliardy korun, což dosud u žádného turnaje nezaznamenaly. Pro většinu kanceláří byl šampionát úspěšný, protože vyplacené výhry byly nižší než vklady tipujících.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář Fortuna

Článek

"Bez nadsázky lze říci, že se jednalo o rekordní měsíc v historii českého kurzového sázení. Celkový obrat sázek více než dvakrát překonal očekávání," shrnul hlavní bookmaker firmy Fortuna Michal Hanák. Jen tato společnost nashromáždila sázky zhruba za 700 miliónů korun.

Firma Tipsport přijala sázky asi za půl miliardy korun. "Pokud by se všechny vytištěné tikety, které obsahovaly alespoň jednu událost z MS 2006, poskládaly vedle sebe, pak by pokryly plochu pěti fotbalových hřišť," spočetl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. Přes sto miliónů korun se přehouply firmy Chance a Sazka a padesátimiliónovou hranici pokořily společnosti Synot Tip a Victoria - Tip.

Lídři sázkového trhu Fortuna a Tipsport hlásili za fotbalový šampionát mírné zisky. Tipsport vrátil sázejícím na výhrách 95 procent přijatých sázek, když obvyklý roční průměr je 90 až 92 procent vyplácených vkladů. Nejméně desetiprocentní úspěšnost měla firma Synot Tip a nadprůměrný zisk hlásila Victoria - Tip. Vyrovnanou bilanci měla Sazka.

Nejvíce se prosázelo na zápas ČR a Ghana

Vsazené objemy mohly být ještě vyšší, pokud by česká reprezentace, jejíž hráči se na mistrovství světa představili po 16 letech, postoupila ze základní skupiny. "Zájem částečně poklesl poté, co byla vyřazena česká reprezentace," uvedl Filip Jonáš ze Sazky. Negativně se projevilo i čtvrtfinálové vyřazení Brazílie.

Nejlepším sázkařem se zřejmě stal návštěvník pobočky firmy Chance v Opavě, který sestavil 12 tipů na fotbalový turnaj a k tomu připojil další tři sportovní příležitosti. Může jen litovat, že nevsadil více než 30 korun. I tak si ale odnesl takřka půlmilioóovou výhru. V Praze zase někdo u Tipsportu vložil na postup Německa do semifinále 400 000 korun a vyhrál tím 740 000 korun.

Ze všech 64 zápasů šampionátu se stal rekordním duel ČR-Ghana, který přilákal sázky odhadem za 50 až 70 miliónů korun, což byla nejvyšší částka přijatá na jednu sportovní událost. Atraktivní byla i utkání ČR-USA, Brazílie-Ghana či finále Francie-Itálie.

Anketa

Sázeli jste na výsledky mistrovství světa ve fotbale?
ano
38,1 %
ne
61,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 139 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám