Hlavní obsah

V metru jezdí modernizované vlaky i na trase B

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejnovější trasa pražského metra B se dočkala vlakových souprav s modernizovaným designem. Podle mluvčí pražského dopravního podniku Michaely Kuchařové by se měl počet modernizovaných souprav postupně zvyšovat. Postupně tak modernizované vozy nahradí původní ruské soupravy, podobně jako na trase A.

Článek

Podnik má na trase B problémy s dodávkou nového zabezpečovacího zařízení, soutěže na zakázku zhruba za miliardu korun byly zrušeny.

K výměně starých ruských vozů nutí jejich správce i špatný technický stav souprav. Některým ruským podzemním vlakům končí kvůli najetým kilometrům životnost. Podnik se proto rozhodl, že do modernizovaných souprav bude dávat přenosné zabezpečení, které je slučitelné s pevným systémem na trase. Je to provizorní řešení.

Odlišná je situace na trasách A a C. Především cestující na trase C se těší komfortní přepravě, jezdí tam už delší dobu výhradně nové soupravy M1. Na trasu A jsou nasazovány modernizované vlaky typu 81-71M. Jsou to přestavěné původní ruské soupravy. Stejné mohou očekávat lidé i na trase B.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám