Hlavní obsah

Fotbaloví sázkaři váhají, bookmakeři ale věří Itálii

Novinky, köh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle bookmakerů sázkových kancelářích zvítězí ve čtvrtečním zápase mezi Itálií a  Českou republikou Itálie. Tento zápas rozhodne o postupu Čechů ze skupiny. Pokud Češi prohrají, jedou domů, výhra znamená postup a remíza šanci na postup. Po prohře ČR s Ghanou sází Češi méně a menší sumy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář Fortuna

Článek

Bookmaker Radek Hadač ze sázkové kanceláře Chance Novinkám řekl: "Po prohře ČR s Ghanou je zájem Čechů o sázení trochu menší, ale stále je obrovský. Není totiž jasné, kdo vyhraje, takže je pro sázející vyšší riziko, že se netrefí. Vyšší objem sázek jsme zaznamenali v zápase s Ghanou, kdy lidé favorizovali vítězství ČR."

"Lidé sází převážně na výhru Itálie, jeden člověk z Prahy si vsadil 111 000 na vítězství Italů. Objem sázek na čtvrteční zápas dosahuje hodnoty milión korun. Nejvíce lidé věří Tomáši Rosickému, jako nejlepšímu střelci utkání," dodal.

I další sázkové kanceláře lehce favorizují Italy

Kurzy sázkové kanceláře Chance svědčí o tom, že Italové jdou do zápasu jako mírné favorité. Na vítězství Čechů je kurz 2,90:1, na výhru Itálie 2,35:1 a na remízu 3,0:1. Sázkaři Chance nejvíce tipují dva výsledky zápasu, a to 2:1 pro Čechy a 4:0 pro Itálii.

Bookmaker ze sázkové kanceláře Fortuna Michal Hanák řekl Novinkám: "Na čtvrteční zápas ČR s Itálií jsme zaznamenali méně sázek než na předchozí zápasy, a to z důvodu, že se jedná o vyrovnanější zápas a tudíž jsou horší kurzy. Doposud si lidé na zápas vsadili dva milióny, ve čtvrtek ale očekáváme, že lidé prosází další tři milióny. Nejvíce lidé sází na vítězství Italů."

Padesát procent sázkařů sázkové kanceláře Fortuna vsadilo na vítězství Itálie, třicet procent na vítězství ČR a dvacet procent na remízu. Podle bookmakerů sázkové kanceláře Fortuna nejsou vyhlídky českého týmu po prohře s Ghanou nadějné, myslí si, že porazí náš tým 2:0 nebo 3:0. Bookmakeři této sázkové kanceláře také tipují, že Koller nenastoupí.

Tipsport hlásí opatrnost fanoušků

"Očekáváme, že tentokrát budou sázkaři spíše opatrnější, než byli na utkání s USA a Ghanou. Odhadujeme, že sázky u Tipsportu nepřekročí 10 miliónů," uvedl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. Dodal: "Lidé také zatím váhají a vyčkávají na další informace kolem útočníků Baroše a Kollera - zda nastoupí či nikoliv. Navíc Itálie patří mezi velké favority celého šampionátu."

Na vítězství Itálie je například v sázkové kanceláři Tipsport kurs 2,30:1 a na vítězství Čechů pak 2,80:1. Za vsazenou stovku by tak v případě vítězství Rosického, Nedvěda a spol. vyhrál úspěšný tipující 280 korun.

A jak vidí utkání Česka s Itálií sázkaři Tipsportu? Třetina z nich sází na vítězství Itálie, další třetina sází na vítězství nebo na remízu Italů. Nejméně lidí tipuje remízu, 11 procent sázkařů Tipsportu tipuje vítězství či remízu ČR a 17 procent sází na vítězství českého týmu. Sázkaři tedy stejně jako Tipsport nejsou moc přesvědčeni o tom, že by Česko postoupilo ze základní skupiny.

Ve vyrovnané skupině se ve čtvrtek od 16 hodin totiž hraje také utkání Ghana-USA, ve kterém bookmakeři Tipsportu mírně favorizují africký tým.

Sází se i na hraní Kollera a Baroše

Na přítomnost Jana Kollera a Milana Baroše v základní sestavě vypsal Tipsport v pondělí tento týden kursy. Podle sázkařů Tipsportu ani Baroš ani Koller ve čtvrtek nenastoupí, vsadilo si na to 99 procent z nich. V Praze si jeden sázkař vsadil 15 000 korun na to, že nenastoupí Koller a stejnou sumu na to, že nenastoupí Baroš.

Na zápase s Ghanou vydělaly sázkové kanceláře

Zatímco čeští fanoušci nadšením po prohře národního týmu s Ghanou na fotbalovém šampionátu neoplývají, sázkové kanceláře udělaly vynikající obchod. Čeští fandové si vsadili více než 50 miliónů korun na vítězství ČR s Ghanou, jejich tipy však nevyšly a tak jejich vklady poputují na konta sázkových kanceláří. [celá zpráva]

Na druhou stranu za předcházející zápas Česka s Ghanou Tipsport vyplatil i několik vysokých výher. V Praze jeden muž vsadil 60 000 korun na to, že Ghana český tým pokoří. Díky vysokému kursu 6:1 se raduje z výhry 360 000 korun. Naopak např. v Chomutově se naopak našel člověk, který na výhru Česka nad Ghanou vsadil 100 000 korun.

Anketa

Sázíte na výsledky mistrovství světa ve fotbale?
ano
32,1 %
ne
67,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1314 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám