Hlavní obsah

V Nošovicích uzavírají sázky

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOŠOVICE

Podbeskydské Nošovice stále nevědí, na čem jsou. Budou mít lidé za humny obrovskou automobilku či jinou továrnu, nebo zóna zůstane prázdná?

Článek

"Chlapi už dokonce uzavírají sázky, zda k nám Hyundai přijde nebo ne. Zaslechl jsem to před pár dny v hospodě," líčil Právu starší muž poblíž místní restaurace.

"Vztahy mezi lidmi začínají být zase nějaké divné. Podobně jako loni na podzim, když jedni zónu chtěli, druzí ne. A to víte, ti, co zónu nechtěli, a byla jich ve vesnici asi třetina, jsou teď na koni," dodal.

"Ti, co se těšili, že Hyundai přijde, se zlobí, ti, co fabriku nechtěli, se jim vysmívají. Dokonce i známý ze sousední vesnice Dobrá si do mne rýpl. Říkal, vidíš, těšili jste se na sto tisíc, a teď vám zůstane vedle vesnice zpustošené pole. Fakt je, že jak vyrubali na těch pozemcích všechny stromy, krajina je úplně jiná. Já ale říkám, nebude Hyundai, bude někdo jiný," tvrdí prošedivělý padesátník.

Anketa

Postaví se podle vašeho názoru automobilka Hyundai v Nošovicích?
Ano
33,6 %
Ne
66,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 446 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Studie o Hyundai přilákala jen málo lidí

Nečekaně málo lidí přišlo v pondělí na veřejné projednávání posuzování vlivu stavby a provozu automobilky Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku na životní...

Výběr článků

Načítám