Hlavní obsah

Benzín minulý týden podražil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ceny pohonných hmot u tuzemských čerpacích stanic v týdnu do pondělí 16. ledna letos poprvé stoupaly. Nejprodávanější benzín Natural 95 podražil v průměru o 16 haléřů na 28,14 korun za litr.

Článek

Cena nafty vzrostla v průměru o sedm haléřů na 27,85 korun za litr. Bezolovnatý benzin Special 91 zdražil o deset haléřů na 27,72 korun za litr. Cena plynu se zvýšila o 38 haléřů na 15,80 korun za litr.

Ekonomové zvýšení cen paliv předpovídali, na růst podle nich totiž působí zdražování na evropských velkoobchodních trzích.

Od začátku roku benzín podražil o deset haléřů na litr, cena nafty je na stejné úrovni jako 1. ledna. V porovnání se začátkem prosince však pohonné hmoty zlevnily v průměru zhruba o korunu.

Ceny paliv klesají téměř nepřetržitě od zářijových maxim, na které se dostaly po hurikánu Katrina, který ve Spojených státech omezil těžbu ropy.

Reklama

Související témata:

Související články

Benzín i nafta opět podražily

Nejprodávanější benzín Natural 95 zdražil za uplynulý týden v průměru o 24 haléřů na 28,36 koruny za litr. Cena nafty ve stejném období stoupla téměř o deset...

Výběr článků

Načítám