Hlavní obsah

Sněmovna odhlasovala komisi k Unipetrolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanecká sněmovna v úterý odhlasovala vznik komise, která by měla vyšetřit privatizaci chemické společnosti Unipetrol. samotný název firmy se ale v názvu komise nevyšetřuje. Podle něj by komise měla šetřit privatizaci chemického průmyslu. Na vzniku koalice se nakonec dohodla koalice.

Článek

ODS, která vznik komise, která měla prošetřit, zda se v případu prodeje Unipetrolu neuplácelo, původně podporovala, nyní tvrdí, že komise se bude snažit poslední vývoj jen zamlžit.

Ministr financí Bohuslav Sobotka po ranním jednání koalice potvrdil, že komise by měla Unipetrol zkoumat od jeho vzniku, a tedy i jeho fungování v období vlád Václava Klausem.

Nynější komise by měla objasnit, zda ČR při prodeji firmy nepřišla o peníze a také roli zaměstnance Úřadu vlády Zdeňka Doležela v privatizaci. Ten se podle záznamů TV Nova sešel s lobbistou Jackem Spyrou a údajně měli mluvit o tom, jak zrušit prodej Unipetrolu polskému PKN Orlen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám