Hlavní obsah

Část TV Prima koupila švédská společnost MTG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Švédská skupina Modern Times Group (MTG) koupí 50procentní podíl v mediální skupině GES Media Holding, která ovládá TV Primu. Za podíl zaplatí 96 miliónů eur, což je v přepočtu asi 2,88 miliardy korun. MTG to ve zprávě oznámila v pátek ráno.

Článek

Informaci potvrdila i mluvčí GES Media Jana Adamčíková. "Praktické naplnění ještě podléhá splnění několika podmínek, např. získání souhlasu Úřadu na ochranu hospodářské soutěže," doplnila Adamčíková.

TV Prima je druhou největší soukromou televizí v ČR, začala vysílat v roce 1993 pod názvem Premiera jako první soukromá televize v ČR, nejprve však byla jen regionální. Stávající licenci má do roku 2018.

"Český televizní trh je velmi specifický a pro naši skupinu velmi lákavý," řekl prezident švédské společnosti MTG Hans Holger Albrecht. Podle něj je v ČR zajímavé to, že na televizním trhu je jen málo hráčů. "Kanál teď hodně investuje do programu a rychle mění podobu televizního trhu v zemi," doplnil.

O to, že GES Media Holding hledá kupce se spekuluje už několik měsíců. Ve hře byla například německá skupina RTL.

Martin Dvořák zůstává

GES Media Holding se po vypořádáná transakce přejmenuje na TV Prima Holding. V čele televize podle dohody obou budoucích majitelů zůstane i dál Martin Dvořák, který bude zároveň členem představenstva a výkonným ředitelem TV Prima Holding.

Prima začne s MTG spolupracovat především po programové stránce, pomocí MTG nakoupí práva k některým zahraničním pořadům a televizním formátům. Firma také oznámila, že auditorem společnosti bude KPMG.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám