Hlavní obsah

Komerční banka na začátku roku vydělala přes tři miliardy

Novinky, bož
Aktualizováno

Čistý zisk Komerční banky v prvním čtvrtletí letošního roku dosáhl 3,176 miliardy korun, což je o 5,9 procenta více než před rokem. Komerční banka to v pátek oznámila v tiskové zprávě.

Foto: Panorama, Mapy.cz

Památkově chráněná budova Komerční banky v pražské ulici Na Příkopě

Článek

Výnosy v prvních třech měsících roku vzrostly o 5,1 procenta na 8 miliard korun. Provozní náklady stouply o 3,2 procenta na 4,2 miliardy. Čisté poplatky a provize klesly o 2,1 procenta.

Úvěry klientům se zvýšily o čtyři procenta na 637,3 miliardy korun. Vklady klientů vzrostly meziročně o 4,5 procenta na 826,1 miliardy korun.

„Finanční výsledky za první čtvrtletí roku potvrdily pozitivní linii celkových výnosů, a to především díky čistým úrokovým výnosům,“ uvedl šéf Komerční banky Jan Juchelka. Úrokové výnosy stouply o 9,2 procenta.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

„I při investicích do digitalizace jsme zachovali disciplinovaný přístup k řízení provozních nákladů. Výsledek na úrovni čistého zisku je ale samozřejmě podpořen i dobrou platební morálkou dlužníků,“ dodal.

Francouzské matce Komerční banky Société Générale klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 26 procent na 631 milionů eur (16,2 miliardy korun). I tak zisk překonal očekávání analytiků.

Reklama

Výběr článků

Načítám