Hlavní obsah

Monetě Money Bank klesl zisk, její akcie přesto posilují

Novinky, bož
Aktualizováno

Bance Moneta Money Bank klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 16 procent na 0,983 miliardy korun. Banka to oznámila ve čtvrtek. Akcie Monety po zahájení obchodování na pražské burze připisovaly 2,9 procenta na 75,35 koruny za akcii. Společnost uvedla, že bude usilovat o zpětný odkup akcií v objemu až jedné miliardy korun.

Foto: Novinky

Akcie Monety po zahájení obchodování na pražské burze připisovaly 2,9 procenta na 75,35 koruny za akcii.

Článek

Vedení Monety se podle šéfa banky Tomáše Spurného rozhodlo upravit návrh na výplatu dividend pro příští tři roky z 8,6 miliardy korun na 10,2 miliardy korun, což představuje hrubou 6,65 koruny za akcii před zdaněním.

Ve srovnání s předchozím čtvrtletím zisk stoupl o 17,4 procenta. Retailové úvěry rostly meziročně o 22,1 procenta, z toho hypotéky dokonce o 54 procent.

Provozní výnosy banky stouply o 6,9 procenta na 2,6 miliardy korun. Čistý úrokový výnos se meziročně zvýšil o 8,4 procenta na 1,947 miliardy korun.

Moneta Money Bank v minulosti působila na trhu pod jménem GE Money Bank. V roce 2016 se přejmenovala na Monetu v souvislosti s květnovým vstupem na burzu.

Reklama

Výběr článků

Načítám