Hlavní obsah

Twitter za čtvrt roku vydělal 4,4 miliardy

Provozovatel sociální sítě Twitter v prvním čtvrtletí zvýšil zisk na 191 milionů dolarů (4,4 miliardy Kč) z 61 milionů před rokem. Stouply i tržby a nečekaně rostl i počet uživatelů, informovala agentura Reuters.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Logo Twitteru na burze v New Yorku

Článek

Tržby firmy se v prvním kvartálu zvýšily o 18 procent na 787 milionů dolarů (18 miliard korun). Analytici odhadovali, že se tržby vyšplhají jen na 776,1 milionu. Tržby povzbudily především příjmy z reklamy, které činily 679 milionů dolarů.

Počet měsíčních aktivních uživatelů se pak v porovnání s předchozími třemi měsíci překvapivě zvýšil o devět milionů na 330 milionů, uvedla firma. Analytici v anketě společnosti Refinitiv odhadovali, že společnost naopak o 2,2 milionu uživatelů přijde a vykáže jich jen 318,8 milionu.

Twitter se snaží zkvalitnit služby a vymazává tisíce spamů a podezřelých účtů. Rozhodl se také, že v následujícím čtvrtletí přestane počty měsíčních aktivních uživatelů zveřejňovat. Oznamovat bude jen počty každodenních uživatelů, kteří denně dostávají reklamu, a dají se tedy zpeněžit. Jejich objem narostl v období od ledna do března meziročně o 12 procent na 134 milionů.

Twitter ale investory zklamal odhadem hospodářských výsledků na aktuální čtvrtletí. Podle firmy se tržby budou pohybovat mezi 770 a 830 miliony dolarů. Analytici v anketě společnosti Refinitiv odhadují tržby ve výši 819,5 milionu dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám