Hlavní obsah

Prodeje Škody klesly doma i na největším zahraničním trhu v Číně

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda dodala v únoru zákazníkům na celém světě 90 900 vozů, oproti stejnému měsíci loni to je dvouprocentní pokles. Prodeje směrem dolů táhne hlavně Čína, kde klesly skoro o pětinu. Hůř se ale nyní škodovky prodávají i na domácím českém trhu.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Nejprodávanější modely Škoda

Článek

Automobilka mezi hlavními důvody mírného snížení odbytu zmiňuje právě současný pokles celkového trhu s osobními automobily v Číně. Na tomto celosvětově největším trhu značky Škoda v únoru prodala 16 tisíc aut, což je meziročně pokles o 18,4 procenta.

Prodeje v západní Evropě rostly o sedm procent a ve východní Evropě dokonce o 13 procent. Ve střední Evropě ovšem mírně klesly a na domácím českém trhu dodala automobilka v únoru 7 100 aut, oproti loňsku skoro o 15 procent méně. Vývoj dodávek zákazníkům tak odráží současný celkový pokles českého trhu s osobními vozy.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda Kamiq na ženevském autosalonu 2019

Na největším evropském trhu, v Německu, zaznamenala ale Škoda dvouciferný růst, stejně jako ve Francii, Švýcarsku, Dánsku, Portugalsku, v Pobaltí a v Srbsku. V Rusku dodala Škoda zákazníkům 5 900 vozů, prodeje zde zůstaly stabilní.

Nejprodávanějším modelem celosvětově zůstává Octavia, roste poptávka po modelech SUV.

„Význam našich modelů SUV, které jsou hnací silou a důležitým pilířem našeho celosvětového odbytu, dále roste. Na ženevském autosalonu jsme právě představili naše nové městské SUV – Škoda Kamiq. S tímto modelem jsme ideálně připraveni na to, abychom v segmentu SUV i v budoucnu nadále rostli,“ řekl Alain Favey, člen představenstva Škody odpovědný za prodeje a marketing.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám