Hlavní obsah

Německo nejvíce vyváží do Spojených států

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

USA byly i v loňském roce trhem, na nějž mířila největší část německého vývozu. V pondělí na to upozornil server německé veřejnoprávní televize ARD. Němečtí exportéři do Spojených států vyvezli zboží za 113,5 miliardy eur (2,9 bilionu korun). Němci nejvíce vyvážejí do USA již třetí rok v řadě.

Foto: Bob Riha Jr, Reuters

Kontejnery v přístavu v Los Angeles

Článek

Za Spojenými státy následuje Francie, kam německé firmy exportovaly zboží v objemu 105,3 miliardy eur (2,7 bilionu korun). Do Číny Němci vyvezli zboží za 93,1 miliardy eur (2,4 bilionu korun).

Do Spolkové republiky naopak nejvíce míří zboží právě z Číny. Loni jeho hodnota činila celkem 106,2 miliardy eur (2,73 bilionu korun). Druhým největším importérem bylo v loňském roce Nizozemsko, z nějž se do Německa dovezlo zboží za 98,2 miliardy eur (2,52 bilionu korun).

Třetím nejvýznamnějším importérem jsou francouzské a americké firmy, jež do Německa poslaly v obou případech dodávky v objemu 65 miliard eur (1,67 bilionu korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám