Hlavní obsah

Inspekce zakázala prodávat dva holicí strojky, mohou člověka zabít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká obchodní inspekce zakázala prodej dvou levných holicích strojků z Číny. U výrobků hrozí riziko zásahu elektrickým proudem, který může způsobit úraz či smrt, uvedl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Foto: ČOI

Nebezpečný holicí strojek

Článek

Nebezpečný strojek, před kterým inspekce varovala v pondělí, se prodával pod označením No RSCW-V2.

„Při zasouvání odnímatelné dvojpólové vidlice do elektrické síťové zásuvky se uživatel dotkne přístupných živých částí dutinek kolíků vidlice, které jsou pod napětím a dojde k vážnému úrazu až smrti uživatele zásahem elektrického proudu,” uvedl mluvčí. Dodal, že nebezpečné holicí strojky zakazuje inspekce poprvé.

Foto: ČOI

Úraz proudem hrozí podle ČOI i od strojku Boli Razor RSCW-6008

Strojek také není opatřen stanoveným označením CE ani varovnou značkou podle normy - není určeno do vlhkého prostředí. Nejsou uvedeny identifikační údaje výrobce a není přiložen návod a bezpečnostní instrukce v českém jazyce. Podle inspekce u výrobku také chyběl návod na použití výrobku včetně bezpečnostních instrukcí.

Výrobek objevili inspektoři ČOI v Chebu a prodáván byl za 99 korun. Zde se prodával i další nebezpečný strojek označený Boli Razor RSCW-6008 také původem z Číny, před kterým inspekce varovala už v pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám