Hlavní obsah

Stojíte v koloně? Pošlete nám e-mail, vyzývá ŘSD

Řidiči mohou od čtvrtka posílat připomínky ohledně problémů s dopravními kolonami či potížemi při opravách silnic na e-mailovou adresu kolaps@rsd.cz. Pro motoristy ji zřídilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Motoristé se v posledních dnech potýkají s několikahodinovými kolonami zejména na dálnici D1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Na opravovaném úseku D1 mezi Humpolcem na 90. kilometru a Větrným Jeníkovem na 104. kilometru začali dělníci pracovat na rozšíření dálnice.

Článek

Řidiči mohou na adresu kolaps@rsd.cz zasílat zejména videa, fotografie a další postřehy s označením přesného místa potíží. Silničáři je budou následně vyhodnocovat a v případě potřeby přijímat vhodná opatření.

ŘSD schránku zřídilo v době, kdy řidiče trápí problémy na D1. V posledních dnech se tam tvořily kolony, jež dosahovaly více než deseti kilometrů. Řidiči v nich podle kraje Vysočina strávili až 14 hodin. Problematický je zejména úsek mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem.

Doufali jsme, že sníh nepřijde, bohužel přišel
Dan Ťok, ministr dopravy za ANO

Dopravci viní ze situace silničáře, kteří podle nich nebyli připraveni, ŘSD upozornilo na nedisciplinovanost řidičů kamionů, kteří blokují dopravu bezohledným předjížděním.

Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) v úterý uvedl, že na rekonstruovaném úseku D1 na Vysočině měla dodavatelská firma problém s plněním termínů, ŘSD se s ní dohodlo na prodloužení termínu pro dokončení prací. „Měli to prodlouženo do 16. prosince, doufali jsme, že kalamitní sníh nepřijde, bohužel přišel,” uvedl ministr.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám