Hlavní obsah

Problémový úsek D1 se okamžitě rozšíří, aby se dal udržovat, slibuje Ťok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Problémový úsek D1 na Vysočině se okamžitě rozšíří, aby vznikl plnohodnotný pruh a bylo možné místo dobře udržovat. Svodidlo se posune o metr až metr a půl dopředu. Po ranní schůzce s ředitelem ŘSD to řekl ministr dopravy Dan Ťok (za ANO). Pokud současný zhotovitel nebude schopen či ochoten změnu realizovat, najme si stát někoho jiného.

Foto: Novinky

Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO)

Článek

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) poslalo na konci týdne firmě výzvu, aby do pondělí přerušila práce, kvůli kterým je úsek D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem zúžený a tvoří se v něm kolony. V pondělí už přitom původně měly být práce dokončené. [celá zpráva]

„Předpokládám, že dneska té firmě odejde výzva, že ji z té stavby vyhazujeme, a budeme hledat zhotovitele, který ten úsek dokončí. Já bych rád, aby to bylo co nejdřív,” řekl Ťok.

Oprava nabrala velké zpoždění a práce spolu se sněžením minulý týden komplikovaly dopravu, která zkolabovala. Zakázku za 1,75 miliardy korun na úseku provádí sdružení tvořené italskou firmou Toto Costruzioni Generali a českou stavební společností Geosan Group.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám