Hlavní obsah

Máte daňový nedoplatek, lákají podvodníci peníze jménem finanční správy

Novinky, tov

Finanční správa v pondělí varovala před podvodnými e-maily, kterými se někdo snaží vylákat z občanů peníze, přičemž zneužívá jména finančních úřadů v Plzeňském kraji. E-mail vypadá jako upozornění finančního úřadu na daňový nedoplatek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Cedule finančního úřadu.

Článek

„Dlužník je vyzýván, aby částku uhradil na uvedený bankovní účet, který však v žádném případě není účtem finančního úřadu,” uvedl mluvčí finanční správy Petr Habáň.

Podvodné e-maily jsou rozesílány z adresy podatelna@fsmfcr.cz a jsou podepsány jménem ředitelů finančních úřadů – Bohdan Kaprál nebo Ing. Mgr. Jaromír Lepič.

Znění podvodného e-mailu
Vážený pane, na základě zpětného auditu daňových povinností pro daně z příjmu z podnikatelské činnosti za období 2015-2017 jsme zjistili, že u Vás evidujeme daňový nedoplatek ve výši (po zaokrouhlení) 23 567 Kč. Dále jsme Vám museli vypočítat penále ve výši (po zaokrouhlení) 9 670 Kč. Tyto penále nám zákon 586/1992 Sb. umožňuje prominout, pokud svůj daňový nedoplatek uhradíte do 5 pracovních dnů od obdržení této výzvy na účet 670100-2211214278/6210.

Nejedná se o zprávy rozesílané finanční správou, jejíž oficiální doména má tvar: …@fs.mfcr.cz a čísla účtů finanční správy jsou zveřejněna na webu správy, kde je možné si je zkontrolovat. Veškeré účty finanční správy jsou vždy u ČNB s kódem banky 0710.

„Finanční správa zvažuje v této souvislosti možné právní kroky včetně podání trestního oznámení na neznámého pachatele,“ uzavřel Habáň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám