Hlavní obsah

Volkswagen buduje alianci s Fordem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Německá automobilka Volkswagen buduje alianci se společností Ford Motor a k montáži vozů ve Spojených státech může využít její závody. Po jednání v Bílém domě to v úterý prohlásil šéf VW Herbert Diess. Německá firma zvažuje také výstavbu druhého závodu v USA, uvedla agentura Reuters.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess

Článek

S čelnými představiteli německých automobilek Volkswagen, BMW a Daimler v úterý jednal také prezident Donald Trump. Pozváni byli, aby se zúčastnili řady setkání s prezidentovými nejvyššími ekonomickými poradci a jednali o investičních příležitostech ve Spojených státech, včetně výroby a výzkumu a vývoje, uvedl Bílý dům.

„Jsme v poměrně pokročilých jednáních se společností Ford, abychom skutečně vybudovali globální automobilovou alianci, která by také posílila americký automobilový průmysl,” řekl Diess. Americká automobilka jednání nekomentovala, už dříve ale uvedla, že s VW jedná o spolupráci v řadě oblastí.

Volkswagen má montážní závod v městě Chattanooga v Tennessee. Co se týče nového závodu, Diess uvedl, že v Tennessee o tom jedná, v úvahu ale připadají i jiné možnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám