Hlavní obsah

Čtvrtletní zisk Deutsche Bank prudce klesl

• Aktualizováno

Čistý zisk největší německé bankovní společnosti Deutsche Bank se ve třetím čtvrtletí meziročně propadl o 65 procent na 229 miliónů eur (5,9 miliardy Kč). Překonal však očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu agentury Reuters odhadovali pouze na 149 miliónů eur.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Centrála Deutsche Bank ve Frankfurtu

Článek

Na hospodářský výsledek podniku měly podle agentury DPA negativní dopad náklady na restrukturalizaci a nižší příjmy. Generální ředitel banky Christian Sewing nicméně uvedl, že Deutsche Bank má náklady pod kontrolou a disponuje dostatkem kapitálu, aby mohla znovu růst. „Jsme na dobré cestě uzavřít celý rok 2018 se ziskem – poprvé od roku 2014,” dodal.

Sewing v dubnu ve funkci generálního ředitele vystřídal Johna Cryana. Ten stál v čele banky necelé tři roky a čelil kritice, že při reorganizaci aktivit podniku nepostupuje dost rázně.

Celkové příjmy společnosti se ve třetím čtvrtletí meziročně snížily o devět procent na 6,18 miliardy eur (159,2 miliardy Kč). V celém letošním roce očekává firma mírný pokles příjmů v důsledku restrukturalizace divize investičního bankovnictví. „U příjmů jsme ještě nedosáhli zvratu. Musíme se nadále snažit zvyšovat příjmy napříč všemi našimi aktivitami,” uvedl Sewing.

Deutsche Bank loni prodělala 735 miliónů eur (16,8 miliardy korun), ztrátová tak byla již třetí rok za sebou. Firma se v posledních letech potýkala mimo jiné s vysokými náklady na řešení právních sporů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám