Hlavní obsah

Kupte si akcie Juventusu, Borussie Dortmund nebo Volva, láká pražská burza

Pražská burza (BCPP) vybrala 33 zahraničních akciových titulů, se kterými začne obchodovat. Obchodování v korunách začne 22. května. Mezi novými tituly budou například Deutsche Bank, automobilky Volkswagen a Volvo nebo fotbalové kluby Juventus Turín a Borussia Dortmund. Ve středu to uvedl šéf BCPP Petr Koblic.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Na pražské burze se budou prodávat za koruny akcie Juventusu Turín, Deutsche Bank nebo Volkswagenu.

Článek

V budoucnosti pak přibudou i další zahraniční tituly. Cílem je nabídnout lokálním investorům možnost obchodovat významné zahraniční tituly na domácím trhu v lokální měně. Podle Koblice by mělo jít o „příjemné zpestření” a „zajímavou příležitost pro domácí investory”.

„Mělo by jít o plnohodnotnou alternativu k obchodování těchto emisí na jejich mateřských trzích,” dodal.

Ke třem nyní obchodovaným zahraničním akciím, jako jsou Erste a VIG, tak přibudou například akcie Deutsche Bank, Volkswagen, Royal Dutch Shell, RWE, Juventus Fotbal Club, Borussia Dortmund, PKN Orlen, Volvo, Nokia, Unilever nebo Heineken.

Burza cenných papírů Praha (BCPP) je největším a nejstarším organizátorem trhu s cennými papíry v Česku. Objemy obchodů na pražské burze loni meziročně klesly o téměř 30 miliard korun na 138,8 miliardy. V roce 2016 činily 168 miliard a například v roce 2007 přes bilión korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám