Hlavní obsah

Na teplé počasí naříkají i módní firmy. Akcie Superdry klesly o pětinu

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akcie britského výrobce oblečení Superdry v pondělí klesly o více než 20 procent. Firma uvedla, že kvůli neobvykle teplému počasí snížila odhad zisku 10 miliónů liber (294 miliónů korun), informovala agentura Bloomberg.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Obchod Superdry v Berlíně

Článek

Neobvykle teplé podzimní počasí v části Evropy a USA negativně dopadlo hlavně na prodeje bund a svetrů, uvedla v prohlášení firma, která na svém oblečení a taškách s oblibou využívá japonské písmo.

„Nejsme imunní vůči problémům, které znamenalo mimořádně dlouhé období neobvykle horkého počasí,“ řekl šéf firmy Euan Sutherland. Z menší části za snížením zisku pak stojí vývoj kurzu libry, proti kterému se špatně zajistila.

Firma není jediná, která za horší výsledky viní teplé počasí. Podobně se vyjádřil mezi jinými i velký německý e-shop s módou Zalando, dodává Bloomberg. Firmy zřejmě nepočítají s tím, že by se odpovídající prodeje podařilo dohnat v dalším období roku.

Výkyvy počasí zasáhly i jiné obory, odhady zisku musela snížit i například velká cestovní kancelář Thomas Cook. Řada klientů hlavně ze severní Evropy totiž zůstala za slunného a horkého léta raději doma. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám