Hlavní obsah

Philip Morris za půl roku vydělal 1,7 miliardy

• Aktualizováno

Společnosti Philip Morris ČR, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, vzrostl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o 6,2 procenta na 1,7 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH stouply o 11,2 procenta na 6,4 miliardy korun.

Továrna Philip Morris v Kutné Hoře

Článek

Podle vedení společnosti se konsolidované tržby zvýšily hlavně díky uvedení bezdýmných tabákových výrobků na český a slovenský trh a také díky zvýšení prodejních cen cigaret v obou zemích.

Firma loni začala distribuovat v ČR a na Slovensku výrobky iQOS, v nichž se na rozdíl od obvyklých cigaret tabák zahřívá. Od uvedení iQOS na český trh v červenci 2017 firma zaregistrovala téměř 130 000 uživatelů.

Objem domácího odbytu se v Česku snížil o 5,4 procenta, zatímco na Slovensku o 4,5 procenta vzrostl. Celkový trh cigaret v ČR v prvním pololetí meziročně klesl o odhadovaných 2,5 procenta a tržní podíl u cigaret Philip Morris ČR poklesl o 2,6 procentního bodu.

Firma vyrábí cigarety například značek Marlboro, L nebo Chesterfield. Philip Morris ČR je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků. V Česku zaměstnává přes 1000 lidí, především v Kutné Hoře, kde má výrobní závod.

Reklama

Související témata:

Související články

Stát chce zdanit nový typ cigaret na baterii

Ministerstvo financí navrhne uvalit spotřební daň na elektronické cigarety, ve kterých se zahřívá tabák. Platit by měla začít od příštího roku. Podobné zdanění...

Výběr článků

Načítám