Hlavní obsah

Tesla čelí kriminálnímu vyšetřování kvůli Muskovým výrokům

– Washington

Americké ministerstvo spravedlnosti vyšetřuje výrobce elektromobilů Tesla kvůli prohlášením jeho generálního ředitele Elona Muska ohledně možného stažení podniku z burzy. Informovala o tom v úterý agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Kriminální vyšetřování ze strany ministerstva podle těchto zdrojů běží souběžně s dříve oznámeným vyšetřováním ze strany burzovních regulátorů.

Foto: Kiichiro Sato, ČTK/AP

Zakladatel automobilky Tesla Elon Musk.

Článek

Musk minulý měsíc překvapil finanční trhy, když na svém twitterovém účtu napsal, že uvažuje o převzetí Tesly a stažení jejích akcií z veřejného obchodování. Dodal, že má pro svůj záměr zajištěno financování. Později však uvedl, že s potenciálními investory stále jedná a že žádná dohoda zatím uzavřena nebyla.

V reakci na jeho tweet akcie stouply.

Muskův příspěvek, v němž oznamuje plán převzít Tesku

Musk se již kvůli svým výrokům stal terčem žalob ze strany investorů. Spekulanti, kteří sázejí na pokles ceny akcií, šéfa Tesly obvinili, že zveřejnil zavádějící informace. Musk ve svém srpnovém tweetu uvedl, že by za akcie podniku nabídl částku výrazně převyšující jejich tehdejší tržní hodnotu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám