Hlavní obsah

Trump nechce, aby firmy zveřejňovaly čtvrtletní výsledky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump vyzval Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC), aby zvážila možnost, že by veřejně obchodované firmy měly povinnost zveřejňovat výsledky pouze každé pololetí, a nikoli každé čtvrtletí.

Foto: Matt Rourke, ČTK/AP

Americký prezident Donald Trump

Článek

Trump uvedl, že ho k této výzvě přiměly jeho schůzky s vedoucími představiteli podniků. Firmy by podle Trumpa díky změně získaly větší flexibilitu a ušetřily peníze.

Někteří investoři nicméně upozorňují, že čtvrtletní zveřejňování výsledků je důležité pro investiční rozhodování. Akciový trh by se podle nich mohl stát v důsledku nižší frekvence zveřejňování výsledků méně transparentním a vrtkavějším.

„Pokud snížíte transparentnost, například frekvenci zveřejňování výsledků, pravděpodobně to zvýší nejistotu, která je nepřítelem investorů,” uvedl Robert Phipps z investiční společnosti Per Sterling Capital Management.

Jiní investoři a někteří firemní šéfové však Trumpův návrh považují za smysluplný, protože by snížil náklady na sestavování výsledků a umožnil managementu soustředit se na dlouhodobější cíle, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám