Hlavní obsah

Inspekce využila novou pravomoc. V tržnici na Znojemsku zajistila zboží za 10 miliónů

Novinky, bož

Česká obchodní inspekce (ČOI) o víkendu podnikla mimořádnou kontrolní akci na tržnici v Hatích na Znojemsku, při níž zajistila 2648 kusů zboží v hodnotě téměř 10,5 miliónu korun s tím, že jde o padělky. Inspektoři při akci využili nové pravomoci otevírat uzamčené prostory. Bylo to poprvé, kdy ji využili v tomto kraji. ČOI o tom informovala ve středu v tiskové zprávě.

Foto: ČOI Jihomoravského a Zlínského kraje

Inspektorka kontroluje zboží na tržnici v Hatích.

Článek

Pravomoc, kterou má inspekce od loňského roku, umožňuje jejím pracovníkům otevírat zamčené prostory. Tímto způsobem otevřeli pět aut a dva nebytové prostory.

„Dále inspektoři zkontrolovali třináct stánků. Ve třech případech bylo zboží zajištěno pohozené a schované mimo prodejní stánky, jelikož se ho prodejci snažili rychle ukrýt,“ uvedla ČOI.

Inspekce nyní čeká na vypracování odborných posudků, zda potvrdí, že skutečně došlo k zajištění padělků světových značek. Pokud se ukáže, že tomu tak skutečně bylo, bude s prodejci zahájeno řízení o přestupku.

„Následně bude rozhodnuto o výši pokuty a o propadnutí zboží. Výrobky pak budou zlikvidovány nebo předány k humanitárním účelům,“ uzavřela inspekce.

Hatě jsou osada v obci Chvalovice v okrese Znojmo. Leží přímo na hranicích s Rakouskem. Podél příjezdové silnice k hraničnímu přechodu se nachází obchodní zóna, kam kromě tržnice patří i outletové centrum, restaurace, hotel, kasina a noční kluby.

Reklama

Výběr článků

Načítám