Hlavní obsah

Škodovka prodala za půl roku rekordních 652 700 aut

Novinky, tov

V prvních šesti měsících letošního roku prodala česká automobilka Škoda Auto celosvětově 652 700 aut. Je to oproti loňskému prvnímu pololetí nárůst o 11,6 procenta a nový rekord. Nejsvižněji rostou prodeje SUV Kodiaq a Karoq, nejžádanějším modelem i nadále zůstává Octavia.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nejprodávanější modely Škoda v prvním pololetí

Článek

Octavií se za půl roku prodalo 210 700, což je nárůst o necelá tři procenta. Na dalších místech v prodejích následovaly Fabia, Rapid a Superb, jejichž prodeje meziročně o něco klesly, nejvýrazněji u Fabie o 11,4 procenta.

Kodiaqů se prodalo 77 900, což je nárůst 188 procent. Vozů Karoq se prodalo 50 100, loni v první polovině roku ještě nebyl v prodeji. V červnu se v Číně prodaly první dvě stovky nového SUV Kamiq.

Foto: Škoda Auto

Výroba Škody Kodiaq v Rusku

„Výsledky prvního pololetí jasně dokazují, že naše modelová strategie zabírá,“ řekl šéf Škoda Auto Bernhard Maier. Dodal, že ve druhé polovině roku musí počítat s dalšími omezeními z důvodu zavedení nového zkušebního měřicího cyklu WLTP v souvislosti s novými emisními standardy. Změny označil za „náročné”. Dodávky některých modelů zákazníkům budou proto odloženy.

Například výroba aktuálního modelu Škoda Fabia je nyní před plánovanou modernizací modelu již rozprodána. Zahájení výroby modernizované verze tohoto malého vozu je naplánováno na letošní srpen.

V samotném měsíci červnu dodala Škoda 116 500 vozů, což odpovídá nárůstu o 10,8 procenta ve srovnání se stejným měsícem předchozího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám