Hlavní obsah

Penny Market zvyšuje nástupní mzdu pokladních na 20 tisíc

Novinky, bož

Diskontní řetězec Penny Market od srpna zvýší mzdy zaměstnanců na prodejnách. Zatímco nyní činí nástupní mzda pokladní 18 tisíc korun hrubého, od prvního srpna to bude 20 tisíc. Navýšení by mělo činit minimálně 2000 korun u všech plných úvazků. Řetězec to uvedl ve středu v tiskové zprávě.

Foto: archiv, Právo

Zatímco nyní činí nástupní mzda pokladní 18 tisíc korun hrubého, od prvního srpna to bude 20 tisíc.

Článek

Loni Penny zvýšili mzdy na prodejnách dvakrát, letos v březnu tak učinil potřetí. „Obdobným způsobem proběhne navýšení mezd i v logistických centrech,” uvedla společnost.

„Každý rok je také zaručeno automatické zvyšování mzdy,“ dodal jednatel společnosti Martin Peffek.

O navýšení řetězec rozhodl po jednání s odbory. Ty rozhodnutí vítají. „Zaměstnanci obchodu si za svou nelehkou práci zaslouží odpovídající ohodnocení,” uvedla prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb Renáta Burianová.

Nejvyšší mzdy má mezi řetězci v Česku dlouhodobě Lidl, který navíc na začátku roku přikročil ke zvýšení hrubých nástupních mezd na prodejnách na 28 tisíc korun. Lidl nyní pokladním a prodavačkám slibuje, že po dvou letech práce přesáhne jejich mzda 30 tisíc korun hrubého.

První prodejnu otevřel Penny Market v Česku roku 1997. Společně s Kauflandem, Albertem, Teskem a Lidlem patří mezi pět největších tuzemských řetězců.

Anketa

Je 20 tisíc hrubého adekvátní odměna?
Ano
49,9 %
Ne
50,1 %
Celkem hlasovalo 5096 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám