Hlavní obsah

Kellnerově Air Bank klesl zisk o 39 procent na 139 miliónů

Novinky, tov

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera letos v prvním čtvrtletí vydělala 139 miliónů korun. Meziročně byl zisk banky nižší o 39 procent. Počet klientů banky stoupl nad 600 tisíc, uvedla v pátek mluvčí Jana Karasová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Meziroční pokles zisku byl podle Air Bank způsoben jen vlivem jednorázových vyšších příjmů, které loni zvýšily zisk banky. „Jednalo se o příjmy plynoucí z tržního přecenění investic,” upřesnila pro Novinky Karasová. Celkově Air Bank dál rostl počet klientů i objem poskytnutých půjček.

Air Bank letos v lednu překročila hranici 600 tisíc klientů, na konci března měla 618 342 klientů. V meziročním srovnání to znamená nárůst o 15 procent.

Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů vzrostl na 94 miliard korun. Air Bank se dařilo navyšovat i objem rozpůjčovaných peněz, meziročně se objem úvěrů zvýšil o téměř šest miliard korun.

„Daří se nám stále lépe. Nejen že nám pořád klienti přibývají, ale navíc noví i stávající klienti více využívají naše služby,“ řekl ředitel banky Michal Strcula.

Investice do bankomatů

Banka dál investuje do bankomatové sítě, bankomatů má nyní 343. Investice se promítly i do správních a režijních nákladů, které vzrostly o 14 procent na 335 miliónů korun.

Air Bank začala v Česku fungovat v roce 2011. Patří do skupiny PPF, jejímž většinovým majitelem je nejbohatší Čech Petr Kellner. Podle nejnovějšího žebříčku časopisu Forbes je Kellner 88. nejbohatším mužem světa s majetkem 15,5 miliardy dolarů (319 miliard korun).

Reklama

Související články

České spořitelně stoupl zisk o 15 procent

Česká spořitelna vykázala na konci prvního čtvrtletí čistý zisk 4,1 miliardy korun. Polepšila si tak o 15,4 procenta oproti stejnému období loňského roku, kdy...

Výběr článků

Načítám