Hlavní obsah

Slavný kuchař Jamie Oliver je na pokraji bankrotu

Londýn

Řetězec restaurací světoznámého kuchaře Jamieho Olivera s názvem Jamie’s Italian se nachází před krachem, napsal v pondělí britský deník The Sun. Dluhy restaurací, které jsou rozeseté po celé Velké Británii (Londýn, Manchester, Leeds aj.) dosahují v současné chvíli sumy 73 miliónů liber (přes dvě miliardy korun), tvrdí deník na základě soudních dokumentů.

Foto: Profimedia.cz

Kuchař Jamie Oliver

Článek

Dluhy tvoří bankovní úvěry, nedoplatky na pronájmech, účty u dodavatelů, ale také daně a platby za mzdy. Podle informací deníku požádal Jamie Oliver majitele nemovitostí, kde se nacházejí jeho restaurace, o snížení nájmu, aby nenastal okamžitý krach řetězce.

Společně s věřiteli vypracoval Jamie Oliver plán na záchranu restaurací. Restrukturalizace ovšem počítá s tím, že se zavře 12 z celkem 25 restaurací a zruší se rovných 450 pracovních míst, napsal The Sun.

Jen loni řetězec restaurací prodělal 10 miliónů liber (téměř 290 miliónů korun).

„Velmi nás těší, že věřitelé náš návrh na restrukturalizaci restaurací Jamie's Italian podporují. Tím je zajištěno, že zaměstnanci a dodavatelé mohou být zaplaceni a zachrání se 1800 míst,“ prohlásil mluvčí šéfkuchaře. Připustil, že je v současné chvíli těžké udržet kvalitu služeb pro „věrné zákazníky“.

Reklama

Výběr článků

Načítám