Hlavní obsah

Zisk Time Warner prudce rostl díky daním a Lize spravedlnosti

Americké mediální společnosti Time Warner vzrostl ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku čistý zisk na 1,39 miliardy dolarů (28,2 miliardy korun) z předloňských 293 miliónů (šest miliard korun). Za celý rok se zisk zvýšil o 33 procent na 5,24 miliardy dolarů (106 miliard korun). Dobré výsledky podpořil mimořádný zisk související s novou daňovou legislativou a film Liga spravedlnosti.

Foto: Profimedia.cz

Dobré výsledky podpořil mimořádný zisk související s novou daňovou legislativou a film Liga spravedlnosti.

Článek

Time Warner vlastní podíl ve společnosti Central European Media Enterprises (CME), které v Česku patří televize Nova a další stanice, chce prý však svůj podíl prodat. Kromě toho vlastní i televizní kanály HBO, CNN či Cartoon Network a filmové studio Warner Bros.

Příjmy společnosti vzrostly o devět procent na 8,61 miliardy dolarů (175 miliard korun). Zisk na akcii činil 1,6 dolaru. Příjmy filmové divize Warner Bros, která je největší divizí firmy, stouply o 4,8 procenta na 4,05 miliardy dolaru (82 miliard korun). Příjmy divize HBO stouply o 12,7 procenta na 1,68 miliardy dolaru, na čemž se podílela i populární série Hra o trůny.

Time Warner se v roce 2016 dohodla na svém převzetí společností AT za více než 85 miliard dolarů. Americké ministerstvo spravedlnosti však koncem loňského roku podalo žalobu s cílem spojení zablokovat. Podle ministerstva by transakce omezila hospodářskou soutěž a poškodila spotřebitele. Případ se má dostat k soudu v březnu.

Zájem o podíl Time Warner v CME mají podle agentury Reuters i čínská skupina CEFC a česko-slovenská Penta Investments podaly nabídku na koupi podílu Time Warner v CME.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám