Hlavní obsah

Raiffeisenbank zvýšila zisk o pětinu na 2,5 miliardy korun

Novinky, tov

Páté největší tuzemské bance Raiffeisenbank za tři čtvrtletí letošního roku stoupl čistý zisk meziročně o 20,5 procenta na 2,48 miliardy korun. Bance rostl objem klientských vkladů a úvěrů. Dcera rakouské Raiffeisen Bank International (RBI) to oznámila v úterý v tiskové zprávě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Raiffeisenbank na Karlově náměstí, Praha

Článek

Výše úvěrů Raiffeisenbank v Česku stoupla meziročně o šest procent na 222 miliard korun. Vklady klientů narostly o 16,4 procenta na 251 miliard.

„K růstu zisku přispěly jak prodejní úspěchy, tak důsledná nákladová disciplína a velmi dobrá kvalita úvěrového portfolia banky," uvedl generální ředitel banky Igor Vida.

Za největší úspěch letošního roku označil nasazení nového internetového bankovnictví, které označil jako jeden z nejsložitějších projektů posledních let.

Raiffeisenbank poskytuje v ČR bankovní služby od roku 1993. Většinovým vlastníkem je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International (RBI). Mateřská bankovní skupiny zvýšila ve třetím čtvrtletí čistý zisk meziročně o 39 procent na 322 miliónů eur (8,2 miliardy korun). K tomu přispěly hlavně příznivé výsledky v zemích východní Evropy.

Reklama

Související články

Komerční bance vzrostl zisk na 11,2 miliardy

Komerční bance vzrostl za tři čtvrtletí čistý zisk meziročně o 5,5 procenta na 11,2 miliardy korun. Banka to uvedla v pátek v tiskové zprávě. Bez mimořádných...

České spořitelně klesl zisk na 11,7 miliardy

České spořitelně meziročně klesl zisk o 1,8 procenta na 11,7 miliardy korun. Banka to v pátek oznámila v tiskové zprávě. Zisk klesl i její rakouské matce Erste...

Kellnerově Air Bank stoupl zisk o třetinu

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera za první tři čtvrtletí letošního roku vykázala čistý zisk 284,8 miliónu korun. To je meziroční nárůst...

Výběr článků

Načítám