Hlavní obsah

Čtvrtletní zisk německé automobilky BMW klesl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrubý zisk německého výrobce luxusních automobilů BMW ve třetím čtvrtletí klesl o šest procent na 2,42 miliardy eur (zhruba 62 miliard korun) v důsledku investicí do nových technologií a modelů. Firma to oznámila v úterý. Zlepšila však odhad růstu celoročního zisku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hrubý zisk německého výrobce luxusních automobilů BMW ve třetím čtvrtletí klesl o šest procent na 2,42 miliardy eur (zhruba 62 miliard korun).

Článek

Automobilka nadále očekává, že její prodej v celém letošním roce překoná rekordních 2,37 miliónu vozů z loňského roku. Ve třetím čtvrtletí se prodej zvýšil o 1,2 procenta na 590 415 vozů.

Firma nyní předpokládá, že její hrubý zisk v letošním roce vykáže solidní růst, zatímco v předchozí prognóze očekávala pouze mírné zvýšení. V loňském roce vydělala automobilka před zdaněním téměř 9,7 miliardy eur (248 miliard korun).

Společnost nicméně poukázala na ostrou konkurenci na automobilovém trhu i na politická rizika.

„Pokračující jednání o odchodu Británie z EU jsou zdrojem nejistoty ohledně budoucího politického a ekonomického vývoje v rámci Evropy. Politická rizika se rýsují také na Blízkém východě a na Korejském poloostrově,” uvedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám