Hlavní obsah

Tesco se loni propadlo do miliardové ztráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodní řetězec Tesco se ve finančním roce 2016/2017 v Česku propadl do ztráty 1,09 miliardy korun. Za horším výsledkem hospodaření je podle firmy změna ocenění majetku. Tržby českých prodejen stouply o dvě procenta na 44,5 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Foto: Toby Melville, Reuters

Supermarket Tesco

Článek

„Záporný hospodářsky výsledek je způsoben přehodnocením aktuální účetní ceny majetku,” uvedl mluvčí společnosti Václav Koukolíček. Neuhrazená ztráta řetězce z minulých let dosahuje 7,2 miliardy korun.

Teprve v minulém fiskálním roce 2015/2016 se Tesco po dvou letech vymanilo z vysokých ztrát loni a dostalo se v Česku do rekordního zisku 3,3 miliardy korun.

Na českém trhu působí společnost od roku 1996. V současnosti má v zemi zhruba dvě stovky obchodů. Provozuje také síť franšíz Žabka, která sestává z více než stovky prodejen.

České vedení se v červnu dohodlo s odborovou organizací, že se zaměstnancům prodejen řetězce Tesco od července zvýší základní tarifní mzdy v průměru o 11 procent. U části zaměstnanců šlo o růst až o 14 procent. Průměrnou výši mezd společnost neoznámila.

Reklama

Výběr článků

Načítám