Hlavní obsah

Zaměstnanost v EU vystoupila na nový rekord. Práci má přes 235 miliónů lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Evropské unii mělo ve druhém čtvrtletí zaměstnání 235,4 miliónu lidí, z toho 155,6 miliónu v eurozóně. V obou případech jde o historický rekord, informoval ve středu Eurostat. Nejvýrazněji stoupla zaměstnanost na Maltě. Klesla jen ve čtyřech zemích Unie.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Výroba brzdových destiček v továrně Brembo v italském městě Curno

Článek

Zaměstnanost v eurozóně i v celé Evropské unii ve druhém čtvrtletí vzrostla proti předchozím třem měsícům o 0,4 procenta, vyplývá z odhadů Eurostatu.

Nejvýraznější zlepšení zaznamenala v rámci Evropské unie Malta, kde zaměstnanost vzrostla o jedno procento.

Pokles zaměstnanosti podle dostupných údajů vykázaly pouze čtyři členské země EU, a to Chorvatsko, Lotyšsko, Rumunsko a Estonsko. V České republice se zaměstnanost podle údajů Eurostatu zvýšila o 0,4 procenta.

Počet obyvatel osmadvaceti zemí EU letos stoupl celkem na 512 miliónů obyvatel, z toho jen část je ekonomicky aktivních.

Eurostat koncem srpna oznámil, že míra nezaměstnanosti v Evropské unii v červenci zůstala na 7,7 procenta, nejníže od prosince 2008.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám