Hlavní obsah

Krachující Air Berlin zrušil většinu letů

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krachující letecká společnost Air Berlin v úterý zrušila většinu letů. Podle německých médií se bouří piloti kvůli nejistotě, co s nimi bude po případném převzetí novým majitelem.

Foto: Axel Schmidt, Reuters

Letadla Air Berlin na letišti Tegel v Berlíně

Článek

„Air Berlin dnes musel z provozních důvodů zrušit lety. Omlouváme se cestujícím za způsobené nepříjemnosti,” uvedly aerolinky v úterý na svém webu.

Podle německých médií čelí krachující společnost vzpouře pilotů. V pondělí totiž s nimi vedení společnosti přerušilo jednání ohledně jejich budoucího působení po převzetí novým majitelem.

Air Berlin má 1200 pilotů. „Je to čistý akt zoufalství. Omlouváme se cestujícím, ale bojujeme za svou existenci,“ řekl jeden z pilotů deníku Bild.

Lidé si mají před cestou na letiště zkontrolovat údaje o letu a ohledně dalšího postupu kontaktovat Air Berlin nebo cestovní kancelář.

Zrušené byly lety například na Mallorku, do Curychu nebo Vídně. Problémy mohou zasáhnout až sedm tisíc cestujících. Podle stránek pražského letiště byl zrušen  pondělní večerní let mezi Prahou a Berlínem. Úterní let z Berlína do Prahy ale přistál před půl desátou jen s mírným zpožděním.

O Air Berlin se uchází několik investorů včetně někdejšího zakladatele Niki Laudy nebo Lufthansy. Nabídky mají předložit do pátku.

Reklama

Související témata:

Související články

Air Berlin míří do insolvence

Německý letecký dopravce Air Berlin požádal o zahájení insolvenčního řízení. Informovala o tom německá redakce agentury Reuters. Společnost se rozhodla na sebe...

Výběr článků

Načítám