Hlavní obsah

Warren Buffett se stal největším akcionářem Bank of America

Novinky, bož

Holding Berkshire Hathaway slavného amerického investora Warrena Buffeta se stala největším akcionářem finančního domu Bank of America, uvedla agentura Reuters. Buffettova skupina využila opci k pořízení 700 miliónů akcií za zvýhodněnou cenu. Berkshire Hathaway tak momentálně vlastní 6,6 procenta druhé největší americké banky.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Warren Buffett mluví s reportéry před výročí konferenci své investiční firmy Berkshire Hathaway v Omaze ve státě Nebraska

Článek

Berkshire transakcí více než ztrojnásobila svůj dosavadní podíl, který získala před šesti lety. Bank of America v úterý uvedla, že Buffettova společnost uplatnila opci na odkup akcií po 7,14 amerického dolaru (zhruba 156 korun), což je výrazně pod 23,58 dolaru (514 korun), kolik ten den akcie banky stály na burze.

Buffett je navíc největším akcionářem i třetí největší americké banky Wells Fargo, v níž má desetiprocentní podíl. Buffettův holding má zájem i o podíl v největší americké bance JPMorgan Chase, která svým ředitelem jmenovala Buffetova portfolio manažera Todda Combse.

Čtvrtý nejbohatší člověk planety Warren Buffet ve středu slaví 87. narozeniny. Svými investorskými úspěchy si vysloužil přezdívku „věštec z Omahy”. Společnost Berkshire Hathaway, původně textilku v Nebrasce, ovládl v roce 1965. Postupně její aktivity rozšiřoval do dalších segmentů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám