Hlavní obsah

Inspektoři našli v doplňku na podporu erekce zakázanou látku

Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla v doplňku stravy pro podporu erekce s názvem Maxxes nepovolenou látku sildenafil, která může být pouze v lécích a používá se k léčbě poruch erekce. Dávkování může určit pouze lékař, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Foto: SZPI

Článek

Inspekce doplněk stravy odebrala prostřednictvím e-shopu uspechmuze.cz, který provozuje pražská společnost MahoNet. Na webu uvádí, že je doplněk notifikován ministerstvem zdravotnictví a testován Státním zdravotním ústavem ČR.

„Laboratorní analýza prokázala přítomnost sildenafilu u šarže výrobku s datem použitelnosti do října 2018, a to v koncentraci 48,4 miligramu na jednu tabletu. Použití musí řídit lékař kvůli možným nežádoucím účinkům,” uvedl Kopřiva.

Při došetřování u dodavatele, jímž byla společnost IPEX - Praha, inspektoři zjistili, že byl výrobek distribuován i do jiných členských zemí Evropské unie. Proto inspekce vložila informaci do evropského systému rychlého varování RASSF. Okamžitě nařídila doplněk stravy stáhnout z prodeje a s prodejcem zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám