Hlavní obsah

V neděli začnou opravy dálnice D8 u Prahy, budou trvat dva roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli začnou silničáři opravovat dálnici D8 u Prahy zhruba od sjezdu na Zdiby do pátého kilometru. Oprava bude rozdělena do sedmi etap, oznámila společnost Eurovia, která úsek rekonstruuje. Práce by měly skončit v listopadu 2019.

Foto: Mapy.cz

Opravovaný úsek na dálnici D8

Článek

Cena rekonstrukce sedmikilometrového úseku činí 268 miliónů korun. Silničáři na D8 budou pracovat od sedmi hodin ráno do 18 hodin. V některých případech budou dělníci pracovat i o víkendech.

Ze začátku by opravy neměly řidičům způsobovat přílišné komplikace. Během srpna se však s opravami přesunou do středového dělicího pásu a rychlé jízdní pruhy z toho důvodu budou uzavřeny. Doprava ve dvou zúžených pruzích v obou směrech se pak přesune do pravých jízdních pruhů.

Poté se práce přesunou na část dálnice směrem do Prahy a provoz bude veden v části na Ústí nad Labem. Následně bude práce pokračovat ve směru na Ústí nad Labem.

Práce jsou naplánovány tak, aby v době zimní údržby bylo možné místem projíždět bez omezení. Během oprav silničáři kompletně vymění povrch vozovky a komunikace bude rozšířena v místech, kde se nacházejí nájezdy a sjezdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám