Hlavní obsah

Bombardier v Německu propustí čtvrtinu zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadský výrobce letadel a vlaků Bombardier propustí v Německu 2200 lidí, tedy čtvrtinu svých zaměstnanců. Doufá, že se mu tak podaří snížit náklady. Agentuře Reuters to sdělily zdroje z firmy.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Stánek kanadského výrobce letadel Bombardier na leteckém veletrhu ve švýcarské Geneveě v květnu 2017

Článek

Většinu pracovních míst zruší v továrnách v Henningsdorfu u Berlína a ve Zhořelci na německo-polské hranici. Informaci o tom, že bude celosvětově propouštět až 7500 lidí, kanadská firma zveřejnila již v říjnu.

Společnost dříve žádala americkou vládu o státní pomoc ve výši miliardy amerických dolarů (necelých 25 miliard korun). V roce 2016 avizovala, že v průběhu dvou let propustí přes deset procent zaměstnanců. V rámci restrukturalizace společnosti se počítalo se zrušením 7500 pracovních míst.

Bombardier Inc. je kanadská společnost vyrábějící letadla, vlaky a tramvaje. V roce 2013 operovala s obratem 21,84 miliardy kanadských dolarů (zhruba 409 miliard korun). V Česku působí prostřednictvím divize Bombardier Transportation, jejíž závod v České Lípě vyrábí vlakové součástky. Tato divize v České republice podle svých internetových stránek zaměstnává přes devět stovek lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám