Hlavní obsah

Kellnerova PPF ztrojnásobila zisk na 29 miliard, pomohly půjčky v Asii

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera loni ztrojnásobila čistý zisk na 1,1 miliardy eur (29 miliard korun). Aktiva PPF stoupla o čtvrtinu na 27 miliard eur (712 miliard korun), uvedla v pondělí firma.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V loňském roce jsme zaznamenali výrazný nárůst hlavních finančních ukazatelů, a to zejména díky expanzi Home Creditu v Asii a stabilizaci na ruském trhu. Pozitivní výsledky vykazují opět naše české banky, PPF banka i Air Bank, i naše strategické telekomunikační aktivum, infrastrukturní společnost CETIN,” řekla finanční ředitelka PPF Kateřina Jirásková.

Připomněla, že skupina loni část aktivit úspěšně prodala, například síť obchodů s elektronikou Eldorado v Rusku nebo některé projekty v oblasti nemovitostí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Kellner na ekonomickém fóru na Žofíně

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. Působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Celosvětově zaměstnává 129 tisíc lidí, v Česku 8,6 tisíce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám