Hlavní obsah

Uber snížil ztrátu na 16 miliard korun. Hodnota společnosti je 1,62 biliónu

Novinky, bož

Příjmy společnosti Uber Technologies, která nabízí alternativu k taxislužbě, se v prvním čtvrtletí zvýšily na 3,4 miliardy dolarů (79,7 miliardy korun). Společnost tím snížila ztrátu na 708 miliónů dolarů (16,6 miliardy korun) a její hodnota je 69 miliard dolarů (1,62 biliónu korun). Informovala o tom agentura Bloomberg.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Muž opouští kancelář firmy Uber v New Yorku (ilustrační snímek)

Článek

Hospodářské výsledky se zlepšily navzdory tomu, že někteří odpůrci prezidenta Trumpa lidi vyzývali ke smazání aplikace umožňující využívat služeb alternativní taxislužby, připomněl Bloomberg. [celá zpráva]

Přestože Uber snížil ztrátu na 708 milionů dolarů z 991 milionů dolarů (23,24 miliardy korun), firma oznámila, že ji opouští dosavadní finanční šéf Gautam Gupta.

Hodnota společnosti dosahuje 69 miliard dolarů (1,62 biliónu korun). Za sedm let existence do ní bylo investováno 15 miliard dolarů (351,8 miliardy korun).

Uber má dlouhodobě problémy s konkurencí, která se často uchyluje k násilným protestům a snaží se přimět státy a samosprávy, aby ho zakázaly. V Itálii nejprve po násilných protestech taxikářů soud službu v dubnu zakázal, na konci května však toto rozhodnutí zase zrušil. [celá zpráva]

V Česku Uber působí v Praze a Brně. Právě v moravské metropoli krajský soud vydal v dubnu předběžné opatření, kterým Uberu zakázal provozovat své služby. [celá zpráva] Služba na rozdíl od běžných taxi nepoužívá taxametr, ale cenu transparentně vypočítává mobilní aplikace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám