Hlavní obsah

Zisk ČSOB ve čtvrtletí stoupl na 4,7 miliardy

• Aktualizováno
Novinky, tov

Čistý zisk skupiny ČSOB, která v Česku provozuje druhou největší banku podle počtu klientů, v prvním čtvrtletí stoupl meziročně o 42 procent na 4,7 miliardy korun. Vzrostl i objem poskytnutých úvěrů a hypoték, informovala ve čtvrtek mluvčí ČSOB Pavla Hávová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Logo ČSOB

Článek

„V době, kdy celý bankovní sektor čelí rychle se měnícímu očekávání klientů a rychlému technologickému rozvoji, mi úspěšné první čtvrtletí letošního roku dává jistotu, že jdeme správným směrem. Pokračuje růst digitálních transakcí i obchodních objemů a kvalita úvěrů je na vynikající úrovni," řekl generální ředitel ČSOB John Hollows.

Objem úvěrů vzrostl o sedm procent na 637,1 miliardy korun zejména díky hypotékám, spotřebitelskému financování a leasingu. Podíl úvěrů v selhání byl pod třemi procenty. Objem vkladů se zvýšil o 15 procent na 835,5 miliardy korun.

ČSOB, která patří belgické KBC, postupně rozšiřuje síť bezkontaktních bankomatů, kterých je nyní přes stovku. Aplikace placení mobilem nově umožňuje ověření pomocí otisku prstu.

Pro srovnání, největší tuzemské bance podle počtu klientů, České spořitelně, ve čtvrtletí stoupl zisk na 3,5 miliardy. Zisk Komerční banky za stejné období stoupl na 3,2 miliardy korun. Ve čtvrtek zveřejnila čtvrtletní výsledky také Moneta Money Bank – té zisk klesl o necelá čtyři procenta na 1,04 miliardy korun. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám