Hlavní obsah

Dodavatelem účtenkové loterie bude Wincor Nixdorf

• Aktualizováno
Novinky, bož

Ministerstvo financí ukončilo výběrové řízení na veřejnou zakázku k zajištění takzvané účtenkové loterie. Vítězem se stala firma Wincor Nixdorf. Součástí služby je vedle registrace a příjmu účtenek i vytvoření a údržba webových stránek a mobilní aplikace pro účastníky účtenkové loterie. Novinkám to sdělil mluvčí ministerstva financí Michal Žurovec.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ministerstvo financí ukončilo výběrové řízení na veřejnou zakázku k zajištění takzvané účtenkové loterie.

Článek

Cílem účtenkové loterie je přimět zákazníky, aby po prodejcích vyžadovali vydání účtenky. Ročně bude ministerstvo financí výhercům účtenkové loterie rozdělovat peněžité i věcné výhry ve výši 65 miliónů korun. Počet výher se bude pohybovat okolo 25 tisíc měsíčně.

Losování bude probíhat každý měsíc. Zákazník může do loterie registrovat v jeden den pouze jednu účtenku od daného obchodníka.

Jako vzor pro účtenkovou loterii uvedlo ministerstvo financí v tiskové zprávě Slovensko a Thajsko. Slovenská loterie je přitom terčem kritiky.

Slovenská loterie terčem kritiky

„Účtenková loterie byla jako ohňostroj. Udělala dojem, oslovila zejména důchodce, ale reálný efekt nepřinesla. Dnes je to mrtvý pacient udržovaný při životě dotováním výher ze zisku státní loterijní společnosti,” sdělil Novinkám analytik bratislavského institutu INESS Radovan Ďurana.

„Skutečný přínos loterie k vyšší efektivitě výběru daní nebyl doteď analyticky vyhodnocen,” dodal.

Termín spuštění účtenkové loterie bude teprve upřesněn, sdělilo ministerstvo.

Reklama

Související články

Podnikatelům se náklady na EET nevrátí

V souvislosti se spuštěním další vlny elektronické evidence tržeb se v poslední době opět objevily argumenty, podle nichž se podnikatelům všechny náklady...

Výběr článků

Načítám