Hlavní obsah

Sazka dostala licenci na loterie na internetu

Společnost Sazka může na internetu provozovat loterie jako například Sportka, Eurojackpot, Euromiliony nebo Kasička, uvedl v pondělí mluvčí společnosti Václav Friedmann. Informaci potvrdilo i ministerstvo financí (MF), které Sazce licenci udělilo. Spuštění her online plánuje Sazka v nejbližší možné době.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sazka (ilustrační foto)

Článek

„Získání povolení k možnosti sázení tradičních loterií na internetu je důležitým milníkem loterijního byznysu v České republice. V okolních zemích jsou loterie na internetu povoleny už mnoho let, Sazka se tak stane největší loterní digitální firmou v České republice. Ovšem terminálová síť bude nadále klíčovým prodejním místem,“ uvedl Friedmann.

K sázení na internetu bude podle něj nutná registrace, na terminálech půjde sázet nadále i bez ní.

Licenci vyžaduje zákon

V pátek získala od ministerstva povolení Fortuna, šlo o první českou sázkovou společnost, které ministerstvo licenci udělilo. Fortuna může online provozovat například ruletu nebo výherní automaty. [celá zpráva]

Již na konci ledna podobné povolení získala zahraniční společnost PokerStars. Udělení licence vyžaduje nový zákon o hazardu, který je účinný od 1. ledna.

V roce 2015 Sazka zvýšila čistý zisk meziročně o 94 procent na 994,5 miliónu korun. Tržby firmy předloni vzrostly o 23 procent na 11,3 miliardy korun. Sazka je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG, působící v 11 zemích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám