Hlavní obsah

Zisk Coca-Coly ve čtvrtém čtvrtletí klesl pod 14 miliard

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finanční výsledky společnosti Coca-Cola dopadly ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku o něco lépe, než se čekalo. Projevily se na tom zejména vyšší prodeje limonád na severoamerickém trhu. Ve čtvrtek o tom informovala agentura Reuters. Přesto zisk společnosti v důsledku mimořádných nákladů klesl o 56 procent na 550 miliónů dolarů (zhruba 13,9 miliardy korun).

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Zisk společnosti Coca-Cola v důsledku mimořádných nákladů klesl o 56 procent na 550 miliónů dolarů (zhruba 13,9 miliardy korun).

Článek

Ve výsledcích za poslední čtvrtletí jsou zahrnuty náklady ve výši 919 miliónů dolarů (23 miliard korun) související s převody stáčíren v Severní Americe. Čisté provozní příjmy společnosti klesly o 9,41 miliardy dolarů (237,8 miliardy korun).

Podle serveru Bloomberg finanční výsledky Coca-Coly ukazují selhání sázky společnosti na „zdravější nápoje“. Společnost totiž v poslední době věnovala velké úsilí rozšíření nabídky o nízkokalorické nápoje.

Reklama

Související témata:

Související články

Kde vzala Coca-Cola druhou část svého názvu?

Většina lidí už někdy určitě slyšela o tom, že známý kofeinový nápoj Coca-Cola kdysi obsahoval i malé množství kokainu. Možná i něco o tom, že Coca ve...

Výběr článků

Načítám