Hlavní obsah

Ceny benzínu a nafty se už dva týdny skoro nemění

Ceny pohonných hmot v Česku i nadále stagnují. Průměrná cena benzínu Natural 95 od minulé středy vydržela na 31,20 korunách za litr, stejně jako minulý týden. Nafta zdražila o dva haléře na 30,48 koruny za litr, čímž se vrátila na cenu, za kterou se prodávala před dvěma týdny. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 8. únoru

Článek

Benzín i nafta zdražovaly od konce loňského listopadu, minulý týden však začaly jejich ceny stagnovat. Podle analytika společnosti Finlord Borise Tomčiaka nevýrazný vývoj cen pohonných hmot bude u tuzemských benzinových pump pokračovat i nadále.

„V nejbližším týdnu předpokládáme nepatrné zvýšení cen pohonných hmot o několik haléřů. Cena ropy na globálním trhu v uplynulém týdnu mírně stoupla,” řekl.

Nejdražší jsou pumpy v Praze

Nejdražší pohonné hmoty natankují i nadále řidiči v hlavním městě. Benzín se nicméně už ani tam neprodává za více než 32 korun, když za litr řidiči zaplatí 31,98 koruny. To představuje oproti minulému týdnu pokles o deset haléřů. [celá zpráva]

Naftu v metropoli natankujete za 31,23 korun. To je sice stále nejvyšší cena v republice, proti minulému týdnu se však jedná o pokles o šest haléřů.

Nejlevněji v Pardubickém kraji

Nejlevnější benzín i naftu nabízejí čerpací stanice v Pardubickém kraji. Průměrná cena benzínu tam dosahuje 30,72 koruny za litr, tedy stejně jako minulý týden. Naftu v Pardubickém kraji natankujete za 30,03, což je ještě o dva haléře méně než minulý týden.

Ceny pohonných hmot vytrvale rostly od konce loňského listopadu. Následovaly tak ceny ropy, která zdražovala po dohodě ropného kartelu OPEC o snížení těžby. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám