Hlavní obsah

Zdražování benzínu i nafty pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v Česku i nadále stoupají. Průměrná cena benzínu Natural 95 za uplynulý týden stoupla o 35 haléřů na 30,88 koruny za litr. Naftu motoristé natankují za průměrných 30,16 koruny za litr, což je rovněž o 35 haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje. Nejdražší benzín a nafta jsou i nadále v Praze.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 4. lednu

Článek

V hlavním městě, kde jsou ceny stále nejvyšší, se litr benzínu prodává v průměru za 31,83 koruny. Za litr nafty řidiči v Praze platí v průměru 31,02 koruny.

Nejlevnější naftu natankují řidiči v Královéhradeckém kraji, když za litr zaplatí 29,75 koruny. Nejlevnější benzín pak prodávají čerpací stanice v sousedním Pardubickém kraji, kde litr Naturalu 95 stojí 30,45 koruny.

Ačkoli pohonné hmoty v posledních týdnech neustále zdražují, byly v loňském roce nejlevnější za posledních sedm let. Hlavní podíl na tom měl citelný pokles ceny ropy na začátku roku.

Představitelé Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) se však na konci listopadu domluvili na prvním omezení těžby od roku 2008. Ropa v reakci na to zdražila téměř o deset procent.

Ceny pohonných hmot v Česku v důsledku toho od začátku prosince stoupají o několik haléřů týdně. Analytici předpokládají, že v následujících měsících mohou stoupnout až o několik korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám