Hlavní obsah

V Česku testují vlaky metra pro Peru

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve zkušebním centru Výzkumného Ústavu Železničního (VUZ) ve Velimi dokončují testy vlaků určených pro metro v hlavním městě Peru Limě. Testování si objednala japonská firma Hitachi Rail. Na okruhu VUZ se již dříve testovaly vlaky před provozem v Německu či Francii.

Foto: ČD

Ve Velimi testují vlaky pro metro v Peru.

Článek

Vlaky příměstské jednotky byly vyrobené v Itálii. „Majitelem italského výrobce je japonský železniční obr v produkci kolejových vozidel Hitachi Rail a soupravy jsou určeny pro provoz ve specifických podmínkách peruánského hlavního města Lima,“ řekl ředitel VUZ Antonín Blažek.

V minulosti se na zkušebním okruhu VUZ testovaly věhlasné vysokorychlostní jednotky TGV společnosti Alstom, v současné době probíhají ověřovací jízdy nové verze vlaků ICE od výrobce Siemens pro německé dráhy Deutsche Bahn.

Foto: ČD

V Česku se testovaly také vlaky od společnosti Siemens pro Deutsche Bahn

Konkurenční výhodou VUZ pro získání takových zakázek jsou technické parametry, například možnost jezdit rychlostí až 230 kilometrů v hodině nebo schopnost elektrického napájení v pěti různých v Evropě používaných soustavách.

VUZ je dceřinou společností Českých drah (ČD). Loni společnost skončila se ziskem 133 miliónů před zdaněním.

Reklama

Výběr článků

Načítám