Hlavní obsah

Zakladatelé Avastu s Janečkovou RSJ koupili budovu Enterprise na Pankráci

• Aktualizováno

Budovu Enterprise Office Centre v Praze na Pankráci koupili od developerské společnosti Erste Group Immorent za tři miliardy korun RSJ Investments Karla Janečka a zakladatelé Avastu Eduard Kučera a Pavel Baudiš. Erste Group Immorent to oznámila v úterý. Podle údajů společnosti Colliers jde o pátý největší realitní obchod v Česku v roce 2016.

Foto: Erste Group Immorent

Kancelářská budova Enterprise na pražském Pankráci

Článek

„Kvalita projektu, jeho umístění na Pankráci i vysoká obsazenost prestižními nájemci přilákaly velké množství zájemců o koupi," uvedl jednatel Erste Group Immorent ČR Tomáš Velemínský.

Administrativní budovu začali užívat první nájemníci koncem roku 2015. Stojí na Pankráci v těsné blízkosti magistrály blízko stanice metra. Budovu tvoří zhruba 30 tisíc metrů čtverečních kanceláří a necelých 400 parkovacích míst.

Mezi nájemce 12podlažní budovy patřily firmy Avast Software nebo CSC Computer Science. Budovu podle návrhu architekta Vladimíra Krátkého postavila firma Strabag.

Erste Group Immorent od vstupu na český trh v roce 1997 v Praze vybudovala přes 150 metrů čtverečních kanceláří, které využilo přes devadesát firem. RSJ Investments, která je členem finanční skupiny RSJ, investuje například do projektů z oblasti informačních technologií a biotechnologií, produkce zdravých potravin nebo energie z obnovitelných zdrojů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám