Hlavní obsah

Tesco se zbavilo pražského Obchodního centra Letňany

Praha
Aktualizováno

Společnost Tesco prodala pražské Obchodní centrum Letňany německé společnosti Union Institutional Investment GmbH. Tesco o tom ve středu informovalo agenturu ČTK. Hodnotu miliardové transakce firmy nezveřejnily. Hypermarket Tesco v Letňanech zůstává v provozu na základě dlouhodobého pronájmu.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Hypermarket Tesco v Letňanech zůstává v provozu na základě dlouhodobého pronájmu.

Článek

„Společnost Tesco podepsala dohodu o prodeji Obchodního centra Letňany s fondem spravovaným Union Institutional Investment GmbH v zastoupení německého klienta,” uvedl mluvčí společnosti Václav Koukolíček.

Dohoda podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Tržní hodnota Obchodního centra Letňany je podle posudku společnosti NSG Morison, který firma letos zveřejnila v obchodním rejstříku, 610 miliónů korun.

Hodnota nemovitostí centra je 6,3 miliardy při závazcích 5,6 miliardy korun a kauci 56 miliónů korun. Dokument dále uvádí, že roční návštěvnost centra od března 2014 do února 2015 činila 6,7 miliónu lidí, obsazenost je 97,5 procenta. Výnosy z pronájmu centra ve finančním roce 2015/2016 dosáhly 13,1 miliónu eur (354 miliónů korun).

Správcem nemovitostí bude společnost CBRE Global Investors, která spravuje několik maloobchodních a kancelářských objektů pro různé klienty v Česku. Jsou to například Olympia Plzeň, Campus Square v Brně a Zlatý Anděl v Praze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám